Відходи

Відходи — будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення.

Згідно ст. 32 Закону України «Про відходи» з метою обмеження та запобігання негативного впливу відходів на навколишнє природне середовище забороняється вести будь-яку діяльність, пов'язану з утворенням відходів, без отримання від спеціально уповноважених органів виконавчої влади у сфері поводження з відходами лімітів на обсяги утворення і розміщення відходів. Одержання дозволу на розміщення відходів передбачено ст. 33 зазначеного Закону.

ТОВ «Трім Стар» надає  послуги:

  1. Паспорт на сміттезвалище
  2. Отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами;
  3. Отримання висновку санітарно – епідеміологічної експертизи щодо об’єктів поводження з відходами;
  4. Консультаційний супровід щодо отримання акту обстеження місць тимчасового зберігання відходів;
  5. Складання та подання декларації про утворення відходів;
  6. Підготовка паспортів на відходи;
  7. Розробка реєстрових карт об’єктів утворення відходів;
  8. Розробка та затвердження проекту ліміту на утворення та розміщення відходів.

Відповідно до Закону України від 09.04.2014р. № 1193-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» було внесено зміни до Закону України від 05.03.1998р. № 187/98-ВР «Про відходи» якими передбачено скасування дозволу на розміщення відходів та ліміту на утворення та розміщення відходів.

З останніми змінами та доповненнями встановлено, що суб’єкти господарювання діяльність яких призводить до утворення відходів, для яких Показник загального утворення відходів (ПЗУВ), що розраховується відповідно до Постанови КМУ від 31.08.1998р. № 1360 «Про затвердження Порядку ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів» становить більше 1000 у.о. зобов’язані отримувати дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, якщо ПЗУВ не перевищує 1000 у.о. подавати декларації про утворення відходів.

(Правопорушення у сфері поводження з відходами та відповідальність за них: Розділ VIII, стаття 42 Закону України про відходи.)

 

Для виконання робіт з оформлення
Декларації про відходи або
Розробку реєстрової карти об’
єктів утворення відходів

Назва відходу

Клас небезпеки

Середня кількість відходів,
що утворилась за звітній рік

1

2

3

4

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

Більш детальну інформацію Ви маєте змогу отримати по тел.: 0472 63-17-70 або 067 473-27-17

Також на електрону пошту: trim.star@ukr.net

 

Наші клієнти